solleman tabletki do zmywarek, nowoczesne opakowanie tebletek do zmywarki

Solleman
tabletki do
zmywarki 7w1

• zawiera środek myjący

• funkcja płynu nabłyszczającego

• funkcja soli

• aktywacja czyszczenia

• ochrona szkła

• ochrona stali nierdzewnej

• skutecznie usuwa uciążliwe plamy


Zamów tabletki do Twojej zmywarki »

Charakterystyka tabletek do zmywarek Solleman

Tabletki trzykolorowe, prostokątne, w folii ochronnej, waga 20 g. Tabletki do zmywarek Solleman przeznaczone są do wszystkich typów urządzeń, kompozycja tabletki gwarantuje bardzo wysoką skuteczność czyszczenia nawet w niskich temperaturach.


Skład tabletki do zmywarki Solleman:

  • › 30% fosforany
  • 5-15% związki wybielające na bazie aktywnego tlenu
  • ‹ 5% niejonowe środki powierzchniowo czynne
  • ‹ 5% polikarboksylany
  • fosfoniany
  • enzymy
  • oraz kompozycje zapachowe

Przechowywanie tabletek do zmywarek Solleman

Pomieszczenia magazynowe powinny być czyste, suche i bez obcych zapachów.


Pakowanie tabletek do zmywarek Solleman

Tabletki do zmywarek Solleman pakowane są w opakowania foliowe (laminat PE+PP) po 40 szt, w pudełku zbiorczym 6 sztuk – na mini palecie 4 warstwy po 7 opakowań, lub do uzgodnienia.

solleman opakowanie zbiorcze tabletek do zmywarki
solleman tabletki do zmywarek opakowanie fabryczne solleman tabletki do zmywarki opakowanie producenta

 

Solleman sól ochronna do zmywarki i praleki

Solleman
sól ochronna
do zmywarki

• zmiękcza wodę

• działa ochronnie na naczynia i zmywarkę

• zapobiega odkładaniu się kamienia

• przedłuża żywotność zmywarki

• nadaje połysk naczyniom

• nie pozostawia zacieków


Zamów sól do Twojej zmywarki »

Charakterystyka soli ochronnej do zmywarek Solleman

Sól sypka, barwy białej, bez zanieczyszczeń mechanicznych, słony smak, bez zapachu. Produkt przeznaczony jest dla urządzeń w gospodarstwach domowych – np. pralek, zmywarek.

Parametry techniczne soli Solleman:

  • Wilgotność: 0,03%
  • NaCl: 99.10% – 99.99%
  • PH(1%r-u, H20): 6.3÷8.0
  • Zawartość żelaza: 0,003%
  • Zawartość wapnia: 0,002%
  • Zawartość magnezu: 0,001%
  • Zawartość siarczanów: 0,12%
  • Substancje nierozpuszczalne w wodzie: max 0,05%

Przechowywanie soli Solleman

Pomieszczenia magazynowe powinny być czyste, suche i bez obcych zapachów.

Pakowanie soli ochronnej do zmywarek Solleman

Sól pakowana jest w opakowania foliowe (laminat PE+PP) a'2kg w pudełku zbiorczym po 6 sztuk – na mini palecie 4 warstwy po 7 opakowań (336 kg) lub do uzgodnienia.

Solleman opakowanie soli ochronnej do zmywarek
solleman sól ochronna do zmywarek opakowanie fabryczne solleman sól ochronna do zmywarki opakowanie producenta

 

solleman ciech tabletki solne do uzdatniania i zmiękczania wody.

Tabletki solne

ciech logo - oferta solleman na tabletki solne do uzdatniania wody

Przeznaczenie: proces uzdatniania wody lub zmiękczania wody

Skład surowcowy: chlorek sodu – NaCl


Zamów tabletki do uzdatniania wody »

Charakterystyka tabletek solnych do uzdatniania wody

Okrągłe tabletki solne barwy białej o średnicy 25 mm, bez obcych zanieczyszczeń, bez obcego zapachu, bez obcego posmaku.

Parametry tabletek solnych do uzdatniania wody

Wymagania zgodnie z:

  • PN-EN 14805:2008 Chemikalia do uzdatniania wody przeznaczonej do spożycia - Chlorek sodu do elektrochemicznego wytwarzania chloru
  • PN-EN 973:2009 Chemikalia do uzdatniania wody przeznaczonej do spożycia - Chlorek sodu do regeneracji jonitów

Transport i przechowywanie tabletek solnych

Tabletki solne do uzdatniania wody należy przewozić czystymi, krytymi środkami transportu, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Ładunek powinien być rozłożony równomiernie w sposób zabezpieczający przed przemieszczaniem się opakowań oraz ich wzajemnym uszkodzeniem.

Tabletki solne należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach o wilgotności poniżej 75% w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

Pakowanie tabletek solnych do uzdatniania wody

Tabletki solne są pakowane w opakowania foliowe PE á25kg, 8 poziomów, po 5 szt. na warstwie (1000 kg).

Proces produkcji tabletek solnych do uzdatniania wody

Tabletki solne do uzdatnianie i zmiękczania wody są produkowane z soli warzonej o zawartości antyzbrylacza poniżej 3 mg/kg.

Tabletki do uzdatniania wody nie zawierają:

  • organizmów modyfikowanych genetycznie;
  • składników pochodzenia zwierzęcego;
  • substancji wywołujących alergię;
  • w produkcji nie stosuje się promieniowania jonizującego.

Pobierz specyfikację tabletek solnych do uzdatniania

Pobierz: SP-ZLJ-10 Specyfikacja - Tabletki solne wydanie 6-2012 (plik pdf 418KB)


Pobierz charakterystykę substancji chlorek sodu

Pobierz: Charakterystyka substancji chlorek sodu chlorek-sodu-2010-PL (plik pdf 389KB)

solleman ciech azotynowa sól peklująca

Azotynowa
sól peklująca

ciech logo - oferta solleman na azotynową sól peklującą

Przeznaczenie: sól peklująca stosowana jest do peklowania przetworów mięsnych

Skład surowcowy: chlorek sodu – NaCl z dodatkiem azotynu sodu NaNO2 (E 250)


Zamów azotynową sól peklującą »

Charakterystyka azotynowej soli peklującej

Azotynowa sól peklująca to biały drobnokrystaliczny produkt, bez obcych zanieczyszczeń, zapach swoisty bez obcego.

Parametry azotynowej soli peklującej

Wymagania zgodnie z:

  • PN-C-84081-2:1998 Sól (Chlorek sodu) - sól spożywcza
  • Food Chemical Codex edycja VII
  • Codex Alimentarius Codex stan 150-1985 z póz. zm.
  • Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz.U. 2010 nr 232 poz. 1525) z póź. zm.
  • Specyfikacja Soda Polska CIECH

 

Transport i przechowywanie azotynowej soli peklującej

Azotynowa sól peklującą należy przewozić czystymi, krytymi środkami transportu, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Ładunek powinien być rozłożony równomiernie w sposób zabezpieczający przed przemieszczaniem się opakowań oraz ich wzajemnym uszkodzeniem.

Azotynową sól peklującą należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach o wilgotności poniżej 75% w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

Pakowanie azotynowej soli peklującej

Sól peklująca pakowana jest w worki foliowe PE á25 kg, 8 poziomów, po 5 szt. na warstwie (1000 kg).

Proces produkcji azotynowej soli peklującej

W procesie technologicznym produkcji azotynowej soli peklującej wdrożono system HACCP eliminujący lub ograniczający do bezpiecznego poziomu możliwość przedostania się do produktu zanieczyszczeń chemicznych, mikrobiologicznych i fizycznych.

Azotynowa sól peklująca nie zawiera:

  • organizmów modyfikowanych genetycznie;
  • składników pochodzenia zwierzęcego;
  • substancji wywołujących alergię;
  • w produkcji nie stosuje się promieniowania jonizującego.

Pobierz specyfikację azotynowej sóli peklująca

Pobierz: SP-ZLJ-09 Specyfikacja Azotynowa sól peklująca wydanie 7-2012 (plik pdf 434KB)

Pobierz charakterystykę substancji chlorek sodu

Pobierz: Charakterystyka substancji chlorek sodu chlorek-sodu-2010-PL (plik pdf 389KB)

solleman ciech sól spożywacza warzona

Sól warzona
spożywcza

ciech logo - oferta solleman na warzoną sól spożywczą

Synonimy: Sól kuchenna, Sól stołowa

Skład surowcowy: chlorek sodu – NaCl


Zamów sól warzoną spożywczą »

Charakterystyka soli warzonej spożywczej

Sól warzona spożywcza to biały drobnokrystaliczny produkt, bez obcych zanieczyszczeń, bez obcego zapachu, smak słony, bez obcego posmaku.

Parametry soli warzonej spożywczej

Wymagania zgodnie z:

  • PN-C-84081-2:1998 Sól (Chlorek sodu)- Sól spożywcza
  • Food Chemical Codex edycja VII
  • Codex Alimentarius Codex Stan 150-1985 ( z póz. zm)

Transport i przechowywanie soli warzonej spożywczej

Sól warzoną spożywczą należy przewozić czystymi, krytymi środkami transportu, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Ładunek powinien być rozłożony równomiernie w sposób zabezpieczający przed przemieszczaniem się opakowań oraz ich wzajemnym uszkodzeniem.

Sól warzoną spożywczą należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach o wilgotności poniżej 75% w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

Pakowanie soli warzonej spożywczej

Sól warzona spożywcza pakowana jest w worki papierowe, polipropylenowe i polietylenowe.

Proces produkcji soli warzonej spożywczej

Sól warzona spożywcza produkowana jest z roztworu soli pochodzącego z mokrej eksploatacji naturalnych złóż soli kamiennej.

W procesie technologicznym wdrożono system HACCP eliminujący lub ograniczający do bezpiecznego poziomu możliwość przedostania się do produktu zanieczyszczeń chemicznych, mikrobiologicznych i fizycznych.

Sól warzona spożywcza nie zawiera:

  • organizmów modyfikowanych genetycznie;
  • składników pochodzenia zwierzęcego;
  • substancji wywołujących alergię;
  • w produkcji nie stosuje się promieniowania jonizującego.

Pobierz specyfikację soli warzonej spożywczej

Pobierz: SP-ZLJ-06 Specyfikacja - Sól warzona spożywcza wydanie 6-2012 (plik pdf 425KB)

Pobierz charakterystykę substancji chlorek sodu

Pobierz: Charakterystyka substancji chlorek sodu chlorek-sodu-2010-PL (plik pdf 389KB)

solleman ciech jodowana sól spożywcza

Sól warzona
spożywcza
jodowana

ciech logo - oferta solleman jodowaną sól spożywczą

Synonimy: Sól kuchenna, Sól stołowa

Skład surowcowy: chlorek sodu – NaCl


Zamów sól warzoną spożywczą jodowaną »

Charakterystyka soli warzonej spożywczej jodowanej

Biały drobnokrystaliczny produkt, bez obcych zanieczyszczeń, bez obcego zapachu, smak słony, bez obcego posmaku.

Parametry soli warzonej spożywczej jodowanej

Wymagania zgodnie z:

  • PN-C-84081-2:1998 Sól (chlorek sodu)- Sól spożywcza
  • Food Chemical Codex edycja VII
  • Codex Alimentarius Codex stan 150-1985 (z póz. zm.)
  • Rozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie substancji wzbogacających dodawanych do żywności (Dz.U.2010 Nr 174 poz.1184)

Transport i przechowywanie soli warzonej spożywczej jodowanej

Sól warzoną spożywczą jodowaną należy przewozić czystymi, krytymi środkami transportu, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Ładunek powinien być rozłożony równomiernie w sposób zabezpieczający przed przemieszczaniem się opakowań oraz ich wzajemnym uszkodzeniem.

Sól warzoną spożywczą jodowaną należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach o wilgotności poniżej 75% w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

Pakowanie soli warzonej spożywczej jodowanej

Sól warzona spożywcza jodowana pakowana w worki papierowe, polipropylenowe i polietylenowe. Wszystkie rodzaje opakowań dopuszczone są do kontaktu z żywnością.

Proces produkcji soli warzonej spożywczej jodowanej

Sól warzona spożywcza jodowana produkowana jest z roztworu soli pochodzącego z mokrej eksploatacji naturalnych złóż soli kamiennej.

W procesie technologicznym wdrożono system HACCP eliminujący lub ograniczający do bezpiecznego poziomu możliwość przedostania się do produktu zanieczyszczeń chemicznych, mikrobiologicznych i fizycznych.

Sól warzona spożywcza jodowana nie zawiera:

  • organizmów modyfikowanych genetycznie
  • składników pochodzenia zwierzęcego
  • substancji wywołujących alergię
  • w produkcji nie stosuje się promieniowania jonizującego

Pobierz specyfikację soli warzonej spożywczej jodowanej

Pobierz: SP-ZLJ-07 Specyfikacja - Sól warzona spożywcza jodowana wydanie 6-2012 (plik pdf 427KB)

Pobierz charakterystykę substancji chlorek sodu

Pobierz: Charakterystyka substancji chlorek sodu chlorek-sodu-2010-PL (plik pdf 389KB)

© 2013 Solleman Sp. z o.o., ul. Zbożowa 7, 09-410 Płock • nota prawnakontakt • grafika • modernizacja astimo.pl

Napisz do nas
odpowiemy w 24h

Zadzwoń
+48 533 336 592